Clubul Regal

Clinica Sanului

Despre eveniment

02

Sesiunea „Clinica Sânului” se concentrează pe cele mai recente progrese și provocări în diagnosticarea și tratamentul patologiei mamare, reunind specialiști din radiologie, chirurgie, oncologie și genetică medicală. Evenimentul are loc vineri 11 octombrie 2024, cu începere de la ora 09.00, este în curs de creditare de către Colegiul Medicilor din România și este parte din sesiunile Congresului „Împreună construim excelența”, aflat la a X-a ediție și cuprinde teme variate, de la tehnici moderne de imagistică, precum biopsia vacuum asistată și mamografia cu contrast, la excizia asistată vacuum și sonoelastografia pentru reducerea diagnosticelor fals pozitive. 

Pe partea chirurgicală, sesiunea abordează evoluția chirurgiei axilare și tehnici minim invazive pentru cancerul de sân, detectarea ganglionului santinelă cu tehnologii avansate, precum ICG și Magtrace, și provocările reconstrucției mamare imediate. În oncologia mamară, se discută impactul inteligenței artificiale în diagnosticul și tratamentul cancerului de sân, gestionarea pacientelor cu mutații genetice de semnificație incertă și diversele tipuri de radioterapie.

De asemenea, sunt explorate aspecte precum mastita granulomatoasă și prezervarea fertilității la femeile cu cancer de sân, oferind o abordare multidisciplinară completă a îngrijirii pacienților cu afecțiuni mamare.

Pentru participarea la eveniment este necesară înregistrarea dumneavoastră prin intermediul formularului de înscriere. Înscrierea se face o singură dată în funcție de specialitatea pe care o vizați. Odată înscriși veți putea participa și la celelalte sesiuni din cadrul evenimentului.

Vorbitori

03

Dr. Simona FILIP
Medic primar Chirurgie generala
Dr. Isabela BOTEA
Medic specialist Radiologie – imagistica medicala
Dr. Cezara BUCUR
Medic primar Obstetrica – ginecologie
Vezi toti vorbitorii

Program

04

Moderatori
Dr. Dana NEDELCUMedic primar Radiologie – imagistica medicala
Dr. Isabela BOTEAMedic specialist Radiologie – imagistica medicala
09:00 - 09:20
Biopsia vacuum asistata a leziunilor mamare-un progres in managementul patologiei mamare
Dr. Mihai RANETEMedic specialist Radiologie – imagistica medicala
09:20 - 09:40
Patologia mamara la barbati
Dr. Maria Laura IANCULESCUMedic primar Radiologie – imagistica medicala
Vezi programul complet